?Co je to osobní ekologická stopa?

Potraviny


C1) Jak často konzumujete produkty živočišné výroby (hovězí maso, vepřové, kuřecí, ryby, vejce, mléčné výrobky)?

Uveďte převažující způsob své stravy z hlediska podílu masa a dalších živočišných produktů. Pokud odpovědět na otázku podobněji, zaškrtněte možnost "chci to upřesnit".

C2) Chci odpovědět detailněji: Jak často konzumujete?

hovězí nebo skopové maso

vepřové maso

drůbeží maso

ryby a plody moře

mléčné výrobky, mléko, vejce

C3) Jaká část potravin, které konzumujete, je z vlastní zahrady, či z regionální produkce a průmyslově nezpracována a nebalena?

Odhadněte podíl čerstvých a vlastních potravin a podíl nakupovaných, balených, mražených a instantních potravin, které jíte.

C4) Jaká část potravin, které kupujete, je dovezena ze zahraničí?

Odhadněte podíl potravin, které jsou dovezeny z jiných států


Pokračujte otázkami o spotřebě a odpadech


Ekologickou stopu potravin ovlivní zejména množství živočišných produktů ve vaší stravě